ČIŠTĚNÍ ČALOUNĚNÉHO NÁBYTKU

ČIŠTĚNÍ ČALOUNĚNÉHO NÁBYTKU 12. 6. 2018

ČIŠTĚNÍ ČALOUNĚNÉHO NÁBYTKU

Průměrná sedací souprava zažije za svůj život téměř 1500 polití, zároveň se na ní za celý její průměrný život vystřídá okolo 782 návštěvníků. To dělá, z jinak dominantního a oblíbeného místa v domě, místo, které si jistě zaslouží daleko lepší a hlubší péči než bychom si dokázali představit.

Pokud je sedací souprava ve stavu, kdy si již ani nemůžete vzpomenout, jaká je její původní barva, je určitě na místě zvolit strojové čištění od profesionála, který má požadované vzdělání a ví, jak na to. Při strojovém čištění je potah doslova proprán čistícím roztokem a poté dochází k dokonalému odsání nečistot.

Pokud se sedací souprava (či jiný kus čalouněného nábytku) nachází v pěkném stavu, ale občas se Vám, jako každému člověku, stane, že sedačku polijete a ušpiníte, je na místě zvolit ruční čištění. Velký omyl, ke kterému dochází z naší nevědomosti je, že častokrát na skvrnu nepoužijeme čistící prostředky, které jsou pro tyto účely dělané. Největším omylem je sáhnout například po Jaru a dalších běžných domácích čističích, které skrvnu jen takzvaně nastaví a další čištění (jak ruční, tak stojní), nemusí být úspěšné. Proto, používejte pouze čističe na textil a čalounění. Nikdy nepoužívejte čističe, které obsahují bělidla, protože ty můžou snadno nábytek zesvětlit. Znečištěné místo také nikdy nedrhněte silou a snažte se čistit vždy celou plochu místa, kde se skrvna nachází (pokud se skvrna nachízí na loketníku, vyčistíme celý loketník). Tím zamezíte vzniku map, které se vyskytují právě kvůli tomu, že se často snažíme odstranit právě jen skvrnu.

Na trhu je několik čistících prostředků na čištění čalouněného nábytku od různých značek, a naše firma EDEL je jednou ze společností, která se snažila najít to nejlepší složení čistících prostředků tak, aby Vaše sedací souprava zůstala krásná co nejdelší dobu. Protože cílem naší společnosti EDEL je, vytvořit sedací soupravu, která Vám bude sloužit až do konce života, bylo nezbytné vytvořit čistící prostředky, které budou podporovat zachování vzhledu a předcházet vizuálním a nechtěným změnám, se kterými se často sedací soupravy potýkají.

EDEL CARE - NONSENSE CLEANER - TEXTIL I KOŽENKA - 437 ML

Pro čištění čalouněného nábytku jsme tedy vytvořili čistič EDEL CARE - Nonsense cleaner, speciálně vyvinut pro čištění čalouněného nábytku. Tento dokonalý univerzální přípravek s pumpičkou je vhodný pro odstranění nečistot z citlivých textilních i koženkových materiálů v interiéru a stejně tak i pro jiné znečištěné povrchy (plast, pryž, kov, atd.). Čistí a zároveň dlouhodobě impregnuje různé typy povrchů. Zamezuje dlouhodobě usazování prachu a mikročástic na povrchu. Je vyroben z přírodních citrusových ingrediencí. Čistí bez nepříjemného zápachu, který je typický pro všechny čisticí prostředky. Zároveň vše dezinfikuje a nezanechává žádné šmouhy a fleky. Navrací materiálům jejich původní vlastnosti a barvu.

EDEL CARE - LEATHER CLEANER - ČIŠTENÍ KŮŽE - 437 ML

Je speciálně vyvinut pro čištění koženého čalouněného nábytku. Tyto přírodní kožené povrchy jemně čistí a nezbavuje je tolik přírodních olejů a vlhkosti. Čistí bez nepříjemného zápachu, který je typický pro všechny čisticí prostředky a zanechává příjemnou éterovou vůni. Zároveň vše dezinfikuje a nezanechává žádné šmouhy a fleky. Navrací materiálům jejich původní barvu. Leather Cleaner v kombinaci s přípravkem Leather Conditioner vyčistí i silně znečištěné povrchy od modrých a barevných Jeans kalhot a bund – což zatím neumí tak dokonale žádný světový přípravek.

S čištěním kůže také úzce souvisí její impregnace a konzervace. Obecně, impregnace je důležitá pro výživu kůže, oživuje barvy a chrání před vlhkostí a skvrnami.

EDEL CARE - LEATHER SERUM - IMPREGNACE A KONREZVACE - 437 ML

Je speciálně navržený impregnační prostředek na kožený čalouněný nábytek, který jemně čistí všechny přírodní kožené povrchy a nezbavuje kůži přírodních olejů a vlhkosti. Při pravidelném používání poskytuje dlouhodobou impregnaci a zabraňuje velmi dokonale silnějšímu znečištění. Přípravek Leather Serum je v PH vyváženém poměru a přidává povrchu základní, přírodní živiny, které renovují pravou kůži a její přirozenou vůni. Její povrch je po ošetření uvolněný, měkký, velmi vláčný a máte pocit, že opět sedíte v novém. Leather Serum zabraňuje vyblednutí kůže a její popraskání.

Kůže na čalouněném nábytku je někdy velmi namáhaná slunečním světlem a Leather Serum zaručuje extra silnou ochranu před UV a IR zářením. Leather Serum dává kůži čistý a přirozený vzhled, který není mastný a kluzký. Po ošetření se rychle vstřebává a zasychá. Obsahuje speciální složení a brání znečištění a skvrnám, které vznikají každodenním používáním čalouněného nábytku.
Leather Serum v kombinaci s přípravkem Leather Cleaner vyčistí i silně znečištěné povrchy od modrých a barevných Jeans kalhot a bund – což zatím neumí tak dokonale žádný přípravek na světě! Přípravek lze použít i na umělé kůže.

Pro ochranu kůže jsme vyvinuli prosředek Leather Conditioner, což je speciálně navržený prostředek pro údržbu koženého čalouněného nábytku. Leather Conditioner vytváří ochrannou vrstvu na povrchu kůže, která udržuje a chrání původní vzhled Vaší kůže. Leather Conditioner využívá nejnovější kondicionéry a ochranou technologii, která kůži dopřeje přírodní vzhled. Poskytuje unikátní ochranu před UV zářením. Naimpregnovaná kůže odpuzuje špínu, pot i vlhkost a zachovává tak jemnost kůže a vytváří pocit „bohatosti". Vypínání kůže: Přípravek po jeho aplikaci kůži zpevní a vypne. Kůže je přírodní materiál, který neustále pracuje a Leather Conditioner je navržen tak, aby kůži pomohl tuto vlastnost potlačit.

EDEL CARE - LEATHER CONDITIONER - VYPÍNÁNÍ A IMPREGNACE - 437 ML

Pro ochranu kůže jsme vyvinuli prostředek Leather Conditioner, což je speciálně navržený prostředek pro údržbu koženého čalouněného nábytku. Leather Conditioner vytváří ochrannou vrstvu na povrchu kůže, která udržuje a chrání původní vzhled Vaší kůže. Leather Conditioner využívá nejnovější kondicionéry a ochranou technologii, která kůži dopřeje přírodní vzhled. Poskytuje unikátní ochranu před UV zářením. Naimpregnovaná kůže odpuzuje špínu, pot i vlhkost a zachovává tak jemnost kůže a vytváří pocit „bohatosti".

Vypínání kůže: Přípravek po jeho aplikaci kůži zpevní a vypne. Kůže je přírodní materiál, který neustále pracuje a Leather Conditioner je navržen tak, aby kůži pomohl tuto vlastnost potlačit.

EDEL CARE - CHYTRÉ KITY

Z naší nabídky si můžete vybrat i tzv. kity, které možná právě teď hledáte. Je to chytré balení, které obsahuje a kombinuje vždy dva výrobky vč. kvalitních microutěrek určené pro čištění čalouněného nábytku.
Stačí si jen vybrat.

Vyrobeno v České republice, v samotném srdci Valašska.