AUTOMATIZACE VÝROBY

AUTOMATIZACE VÝROBY 12. 7. 2018

AUTOMATIZACE VÝROBY

Jak možná víte, naše firma EDEL se zaměřuje na zakázkovou a sériovou výrobu čalouněného nábytku. Protože sériová výroba převažuje tu zakázkovou, přemýšleli jsme, jak docílit toho, aby sériová výroba byla co nejefektivnější jak z hlediska práce a výsledku, tak i z hlediska minimalizace odpadu. Do naší firmy jsme tedy pořídili nově celkem 3 stroje: CNC frézku s dmýchadlem, formátovací pilu FELDER kappa 550 x-motion ve třídě premium s vyšším výkonem, vyšší technickou úrovní a perfektní výbavou, filtrační jednotku FELDER RL 250 na kterou je dnes napojených 6 strojů, která se stará, aby byl na pracovišti co nejčistší vzduch. Vše perfektně funguje a máme z těchto úžasných strojů velikou radost.

Důvod

Hlavním důvodem, proč jsme se rozhodli investovat do automatizace bylo urychlení výroby jednotlivých tvarových dílců z plošných materiálů a jejich maximální výtěž, výroba perforací pro rychlejší a přesnější střih potahů. Jaké další výhody nám automatizace přinesla? S novými stroji se rychlost výroby tvarových dílců na kostry čalouněného nábytku zvýšila až trojnásobně, což je veliká úspora času.

Pojďte se společně s námi podívat, jak nyní vypadá naše nově vybudované pracoviště.

PRACOVIŠTĚ EDEL

CNC FRÉZKA S PODTLAKOVÝM STOLEM

FORMÁTOVACÍ PILA FELDER KAPPA 550 X-MOTION

FILTRAČNÍ JEDNOTKA FELDER RL 250

ČLOVĚK, VÝVOJ, PROSTŘEDÍ

Stejně, jako se vyvíjí člověk, by se mělo vyvíjet i prostředí kolem něj. Protože pracovní prostředí je klíčem k produktivitě zaměstnanců a inspiraci, pracoviště by mělo být vždy koncipováno promyšleně tak, aby umožňovalo soustředění na vlastní individuální práci a zároveň také dávalo dostatek prostoru na práci týmovou. Jelikož dobře chápeme procesy firmy, její filozofii a kulturu, v roce 2014 se nám podařilo zrekonstruovat kanceláře v našem hlavním sídle v Lačnově. Jednoduchým spojením dřeva, kůže, kamene, skla i kovu, došlo ke krásné a moderní symbioze materiálů. Vytvořili jsme také novou jednací síň pro Vás, naše zákazníky a partnery. Našim cílem bylo, aby se každý, kdo u nás tráví čas, cítil příjemně a uvolněně.

Další články na blogu

Vyrobeno v České republice, v samotném srdci Valašska.